Bergspräckning Stockholm

Ibland hamnar vi i situationer där berg eller klippor står i vägen för våra planer. Kanske vill du bygga ett hus på en tomt som idag består av en stor del sten och klippor? Det är idag enklare än någonsin att hantera den situationen och få ditt drömhus att byggas. Det blir allt vanligare att genomföra bergspräckning i Stockholm. Vi har tittat närmare på vad det egentligen innebär.

Bergsprängning eller bergspräckning i Stockholm

Om du vill ta hand om berg, sten och klippor som står i vägen för planerad bebyggelse så finns det två huvudsakliga sätt att göra detta. Antingen genom bergsprängning eller bergspräckning. Bergsprängning innebär att du borrar ett antal hål i stenpartiet och sänker ner dynamit i dessa. Efter att stenpartiet täckts över gör du sedan en kontrollerad sprängning av dynamiten. Det spräcker stenpartiet och du kan sedan transportera bort stenarna.

Ett annat sätt är att göra en originell bergspräckning Stockholm för att hantera stenpartiet. Bergspräckning innebär att du använder en hydraulisk borr som med hjälp av vatten och kraftigt tryck spräcker ett stenparti i bitar. Detta gör att du spräcker stenen via ett borrat hål i taget istället för ett större antal samtidigt, som vid bergsprängning. Metoden gör att du inte behöver täcka för hålet då det inte finns risk för att bitar skjuts iväg som då du spränger.

Fördelar med bergspräckning

Att bergspräckning blivit allt vanligare i Stockholm beror på att metoden är skonsam och minskar risken för skador på omgivande bebyggelse. Bergspräckning skapar inga markvibrationer på det sätt som en sprängning med dynamit gör. I det fall du väljer att använda bergsprängning kommer du behöva genomföra en besiktning på omgivande bebyggelse både före och efter sprängningen för att säkerställa att ingen åverkan gjorts. Detta är inte nödvändigt vid en bergspräckning, vilket sparar både tid och kostnad. Metoden är så skonsam så du kan till och med använda den för att spräcka berg i en befintlig fastighet. Till exempel om du vill utöka en källaryta genom att ta bort en bit berg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *